
Visdom och medkänsla - Undervisning om Buddhanaturen enligt den tibetanska buddhismen
​
Enligt buddhismen har alla varelser en så kallad Buddhanatur, en grundläggande natur som spontant tar sig uttryck i visdom och medkänsla, men som vi i vår förvirring har tappat kontakten med. Genom den kunskap och de tekniker som buddhismen erbjuder kan vi skingra vår förvirring och få en direkt erfarenhet av den grundläggande Buddhanaturen och alla dess positiva kvaliteter.
Under helgen kommer Lama Sonam Dorje undervisa om vad som kännetecknar Buddhanaturen, hur förvirring uppstår, och hur vi kan att närma oss Buddhanaturen ur den tibetanska buddhismens perspektiv.
Undervisningen passar både den som är nyfiken på buddhismen och de med tidigare erfarenhet.
Tid
Lördag 7 juni 10:00-16:00 (avbrott för lunch 12:30-14:00)
Söndag 8 juni 10:00-12:30
Plats
Centrala Örebro. Adress meddelas vid anmälan
Avgift
Lördag-Söndag 400 kr
Lördag 300 kr
Söndag 200 kr
Avgiften swishas till 073-425 87 21.
Det ska inte vara ett hinder att delta om man inte har möjlighet att betala full avgift. Kontakta oss vid frågor om avgiften.
Anmälan och frågor
För anmälan eller frågor kontakta rigdzin.sverige@gmail.com eller Marcus Weman på 073-425 87 21.
​
Om Lama Sonam Dorje
Rigdzin Namkha Gyatso Rinpoche har utsett Rigdzin Sonam Dorje (Marcus Weman) till sin representant och lärare i Sverige.​ Sonam Dorje blev intresserad av den tibetanska buddhismen i 20-årsåldern och reste till Indien år 2000 för att leta efter en lärare. Där träffade han Namkha Rinpoche och blev hans elev. Sonam Dorje följde med Rinpoche till Nepal och tillbringade två år med honom där. Under denna tid fick Sonam Dorje undervisning och initiationer samt gjorde ngöndro enligt Dudjum Tersar traditionen (500 000 ackumulationer). 2002 följde han med Rinpoche till Schweiz där Rinpoche bott sedan dess.​ Under tiden som Rinpoches elev har Sonam Dorje fått instruktioner och initiationer som sträcker sig från dom förberedande övningarna (ngöndro) upp till Dzogchen enligt traditionerna Dudjum Tersar och Longchen Nyingtik.​ Mellan 2015 -2019 genomförde Sonam Dorje ett femårsprogram med 100 retreatdagar per år i Rigdzin Communitys retreatcenter Namkha Dzong i södra Spanien. Under detta program utövades stegvis ngöndro, kyerim, dzogrim, trekchö och tögal. ​Sonam Dorje har undervisat i Sverige sedan 2005 och 2018 blev han formellt utsedd till lamarepresentant. ​​​​