top of page
Poster Rinpoche juli 2024 JPG.jpg

Föreläsningar med Namkha Rinpoche

 

Tid

Fredag 26 juli 18:00 – 20:00

Lördag och Söndag 27-28 juli 10:00-17.00 (uppehåll för lunch 12.30-14.30)

 

Plats

Centrala Örebro. Adress meddelas vid anmälan.

 

Fredag - Buddhismens visdom i den moderna världen

Denna föreläsning riktar sig främst till dig som är ny för buddhismen och vill veta mer, medan föreläsningarna under lördag och söndag ger en djupare förståelse. 

 

Lördag och söndag - Buddhismens fyra kännetecken

Under lördag och söndag kommer Rinpoche att undervisa om buddhismens fyra kännetecknen (four seals of dharma). Buddhismens synsätt kan kokas ner till dessa fyra kännetecken, därför kommer Rinpoche att kunna ge en bild av hela den buddhistiska vägen under denna helg. Buddhismens fyra kännetecken är: 

  • Alla sammansatta fenomen är obeständiga

  • Så länge vi inte förstår verklighetens natur kommer vi att uppleva otillfredsställelse

  • Alla fenomen saknar inneboende existens

  • Nirvana är bortom extremer

 

Förståelsen av dessa fyra kännetecken är helt avgörande för att kunna utöva buddhismen på ett genuint sätt. De skapar en förståelse för, och motivation att ta sig ur förvirring och otillfredsställelse, samtidigt som de beskriver den absoluta sanningen - medvetandets sanna natur. Namkha Rinpoche har en djup erfarenhet av Dzogchen-synsättet, och därför är detta en unik möjlighet att få en djupare förståelse av den buddhistiska vägen och medvetandets sanna natur.

 

Översättning

Undervisningen sker på tibetanska med översättning till engelska. Översättare är Markus Lodermeier (Palden Dorje) som är en mycket kompetent översättare med lång erfarenhet av att översätta för lärare från alla fyra skolor av tibetansk buddhism.

 

Avgift

Fredag 200 kr (student/pensionär 150 kr)

Lördag 700 kr (student/pensionär 500 kr)

Söndag 700 kr (student/pensionär 500 kr)

Fredag - Söndag 1400 kr (student/pensionär 1000 kr)

 

Avgiften swishas till 073-425 87 21.

 

Avgifterna är satta för att täcka kostnaderna för föreläsningarna, men det ska inte vara ett hinder att delta om man inte har möjlighet att betala full avgift. Kontakta oss vid frågor om avgiften.

 

Anmälan och frågor

Anmälan sker till rigdzin.sverige@gmail.com eller Marcus Weman på 073-425 87 21.

Om Namkha Rinpoche

Namkha Rinpoche är en erkänd lärare inom den tibetanska buddhismens Nyingmatradition. Rinpoche är född och uppvuxen i Tibet i en familj av flera generationers lärare. Han har fått en genuin andlig träning av flera av Tibets främsta lärare, bland annat Thinley Norbu Rinpoche och Semo Dechen Rinpoche - båda barn till Dudjom Rinpoche. Namkha Rinpoche har även gjort flera års enskild utövning i retreat i Tibet. 

 

I vuxen ålder tvingades Rinpoche fly från Tibet på grund av Kinas ockupation och han bor nu i Schweiz. Han är ledare för den internationella föreningen Rigdzin Community som har center i flera europeiska länder, däribland Schweiz, Spanien, Italien, Holland, Frankrike och Sverige. Rinpoche har vid flera tillfällen bjudit in Dalai Lama och andra framstående lärare till Rigdzin Communitys center i Europa. 

 

Att få ta del av undervisning från en lärare med Rinpoches erfarenhet är en helt unik möjlighet och vi är glada att kunna erbjuda detta i Örebro.

 

Under föreläsningarna kommer Rinpoche undervisa på ett sätt som riktar sig till såväl nybörjare som personer med mer erfarenhet av buddhismen. Namkha Rinpoche har en unik egenskap att kunna förmedla den tibetanska buddhismens djupa budskap på ett lättförståeligt och direkt sätt som går att använda i vårt vardagliga liv. Han har mer än 20 års erfarenhet av att undervisa västerlänningar, och anpassar alltid sin undervisning till de som deltar på undervisningen. 

bottom of page